Text: Lucas Facchin
Bild: Per Englund
Postad: 20 september, 2011
Under: Artiklar
Ämnen: , ,
Kommentarer: inga

Annonser

Bildgalleri

Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
per_englund_02 Preview

En snabbis med Adam Tensta

Vi körde ett par snabba frågor till Adam om groupies, inspiration och götet.

Grattis till utmärkelsen Sveriges bäst klädda artist. Är det ångest nu varje gång du skall klä på dig?
– Tackar. Jag har alltid ansett att kläder är ett uttryckssätt, på precis samma sätt som att virka, åka skateboard eller att dansa är. Det är inget som jag kan göra uttryckslöst utan det MÅSTE se ut och kännas som det gör. Har ännu inte stött på känslan av ångest för vad jag ska ha på mig då min garderob är noga utvald.

Har fått intrycket att du lyssnar mycket själv på musik, Vad lyssnar du på för musik idag? Någon speciell genre du snöat in på för tillfället?
– Just nu lyssnar jag på Winhill/Losehill på Soundcloud som jag kan rekommendera att ni också gör. Fantastisk skit.

Kan du tipsa om tre bra artister du tycker folk borde lyssna mer på?
Eboi, Dida och Shitsmiths.

Vad blir du imponerad av?
– Av drivna individer som vet vad dom vill åstadkomma.

Kan du berätta när du blev ”starstruck” senast?
– När Bo från Bo Kaspers orkester kom fram till mig på tåget och berättade att han hade en av mina låtar som ringsignal på sin telefon.

Eller om man vänder på det, kan du berätta om ditt största fan, eller kanske om mötet med ditt största fan?
– Jag vet inte vem som är min absolut största lyssnare, men jag hörde om en tjej som hade brutit tre revben längst fram på en av mina festivalspelningar. Det stoppade dock inte henne från att stå längst fram på nästa spelning.

Grym spelning på Colors häromsisten, vad gillar du att göra när du är i götet?
– Tack som fan! GBG är alltid en fröjd. Varje gång jag står på scen i GBG så tycker jag mig skymta familjära ansikten överallt, det gillar jag. Jag har tyvärr inte fått stanna kvar i GBG o chilla efter en spelning på väldigt länge, och det är något jag skulle vilja göra mer av, bara chilla i stan liksom.

Tillsist, vi vet ju att du inte dricker eller knarkar, men vad är din last? Erkänn att det är groupies Adam?
– Fina damer finns det gott om i detta rike. Skulle inte gå så långt att säga groupies, det låter så fult. Men fina damer är definitivt en last ja.

___
Ett stort tack till grymma fotografen Per Englund som tagit alla bilder.

Titta in på hans blogg ”still LIFE AND good TIMES” för massor av feta bilder. 

Postad: 20 september, 2011  |  Av: Lucas Facchin   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: inga
Kommentarer

Comments are closed.

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.