Text: Johan Jepson
Bild: Johannes Cleris
Postad: 12 juli, 2011
Under: Artiklar
Ämnen: , ,
Kommentarer: inga

Annonser

Bildgalleri


Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
Blackwonda

Drinking In Japan

När japaner inte super sig redlöst berusade på inhemskt öl och saké gillar dem att inhandla sin dricka i burkautomater som står i var och vartannat gathörn. Japan är nämligen det land med flest automater per capita i världen. Eftersom priserna för både personal och butikshyror i Tokyo är skyhöga är det glest mellan vanliga kiosker och det är därför lättare att inhandla sina förfriskningar i en automat. Detta system funkar utmärkt i ett civiliserat samhälle men hade varit katastrof här hemma, då det ligger i vår grottiga natur att vandalisera allt vi kommer över på fyllan.
Det enda problemet med automaterna är att man inte alltid vet vad man får eller om man får det man beställt men det kan man ju leva med. Vi gav oss i alla fall ut på gatorna för att ta reda på vad japanerna har att erbjuda i dryckesväg. Kampai!


Kirin Espresso Tea
Har du varit sugen på att blanda ditt morgonkaffe med en kopp eftermiddagste?
Nej, inte vi heller. Japanerna på Kirin tycker däremot annorlunda och har därför framställt drycken Espresso Tea. Resultatet är precis vad du kan tänka dig, värdelöst.
Betyg: 1,5/5


Suntory Boss Café au Lait
Här är en kaffedryck där smaken helt klart kommer i andra hand. Logotypen och namnet säger ju allt och här handlar det istället om att visa vem man är. En BOSS-au-Lait osar pondus till skillnad från en fattig 7-Eleven-latte.
Vad den smakar kommer vi inte ihåg men den måste ha varit god. Hör bara på dryckens slogan: “SUNTORY BOSS is the boss of them all since 1992″. Det här är helt enkelt burkdrickornas “Capo di tutti capi”.
Suntory är för övrigt en av de äldsta alkoholproducenterna i Japan och har bland annat använt sig av celebriteter som Sammy Davis Jr, Sean Connery och Tommy Lee Jones i olika reklamsammanhang. Det var också Suntory som var Bill Murrays uppdragsgivare i Sophia Coppolas prisbelönade film Lost In Translation från 2003.
For relaxing times, make it Suntory time.
Betyg: 5/5


Vetefan
Vi fick åka hela vägen till Mt Fuji för att hitta den här rackaren. Det är den enda automatburken vi hittade som ramlade ut varm vilket var lite obehagligt då det inte rör sig om en kaffedryck. Det här är istället någon slags majssoppa på burk.
Då vår japanska är knackig så är både avsändare och innehåll okänt. Vi fick helt enkelt lita på våra smaklökar vilket var lättare sagt än gjort. Att man varken vet vad det är man dricker eller hur vätskan ser ut gjorde det här till en smått obehaglig upplevelse. Känslan av massa varma majskorn i munnen resulterade i att man rent reflexmässigt svalde så fort som möjligt utan att tugga på bitarna. Det låter kanske vedervärdigt men när man hade vant sig smakade ändå den här soppan helt okej.
Betyg: 2/5


Asahi Black Wonda
Nej, det här är inte namnet på ännu en värdelös rappare utan en helt vanlig, tråkig kaffedryck. Lite som en slät kopp kaffe. Den gjorde sitt jobb om man säger så, inte mer, inte mindre.
Betyg: 3/5


Kirin Fire Coffee Jelly
Den här var den hetaste burkdrickan i Tokyo och bizarra tv-reklamer varvades med billboards över hela staden. Det var även den äckligaste av alla de burkar vi drack. Självklart är det även denna gång Kirin som ligger bakom en värdelös produkt.
Nu har någon kommit på den briljanta idén att blanda gelé med kaffe. Burken ska sedan skakas för att sylten ska kunna fördelas jämt med kaffet. Hälften jello, hälften kaffe…mmm.
Känslan av att dricka den här sörjan kan närmast jämföras med en munspya.
Betyg: 1/5

Är inte kaffe och läsk din grej finns det många andra saker du kan handla i japanska  automater såsom: sprit, öl, begagnade underkläder, porr, glidmedel, ipods, kött, ägg och levande humrar.

Postad: 12 juli, 2011  |  Av: Johan Jepson   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: inga
Kommentarer

Comments are closed.

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.