Text: Robert Warrebäck
Bild: Robert Warrebäck
Postad: 9 augusti, 2011
Under: Artiklar
Ämnen: ,
Kommentarer: inga

Annonser

Bildgalleri

Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
KIVERT

”Livet är ett skämt”

Varm sommar i Stockholm. Gröna Lund, Allsång på Skansen eller heta nattklubbar runt Stureplan står till förfogande. Men Negert och Könet föredrar att hänga i Vitabergsparken och dricka piss ackompanjerat av ledmotivet till Benny Hill.

Några hundar springer fritt i försommarvärmen. Punkarna sitter mitt i parken och dricker. Med ögon bäddade i dimma, höga asgarv och röster präglade av sludder.

Har du träffat Negert, frågar Lotta.
– Negert?, säger jag.
– Ja, han är vår egen neger. Vi kallade honom bara neger innan, men det låter roligare med Negert. Det är kul att lägga till ”ert” på slutet av namn, testa vet ja, säger Lotta och skrattar.

Plötsligt går ledmotivet från Benny Hill igång på den medhavda kassetspelaren och Negert flyger upp och greppar bandaren, börjar dansa något som mest kan liknas vid kalinka och en kille med tre stolta tuppkammar flyger upp bredvid och de dansar runt i en ring med armarna över varandras axlar.
– De blir alltid såna där när de hör den här låten. Det är skitkul. Sen brukar det sluta med att Negert spöar skiten ur Kivert, du ser han med tre tuppkammar, informerar Lotta muntert.

Negert börjar banka en halvfull ölburk i huvudet på Kivert som inte gör något motstånd och folket som sitter närmast punkgänget börjar diskret förflytta sig lite längre åt sidorna. Till tonerna av Melrose Place´s signaturmelodi hoppar Negert våldsamt på Kivert som försöker slå tillbaka. Det slutar med att de rullar ner för Vita Bergsparkens kullar i vilt slagsmål. Negert som är den större utav dem har inga problem med att få ner Kivert på rygg och spotta honom i ansiktet med ordentliga snorloskor. En del hamnar i hans halvöppna mun. Allt till den nitade punkpublikens skratt.

Lotta berättar att hon föredrar att lyssna på 80-talsmusik så som Kim Wilde och Billy Idol.
– Man kan bli förbannat trött på Onkel Kånkel och Slaskfittorna, som vi brukar lyssna på när vi är ute hela gänget. Eller som när Niklas sätter på ”Knulla röv” på morgonen och det är det första man hör.
– Hehe, jag vet att du gillar det, säger Niklas glatt.
– Är det ingen i ert gäng som har arbete?
– Jo, Könet. Han jobbar på posten. Men han är den enda som super för att han har ångest och inte för att det är roligt, säger Lotta.

Jag undrar om det verkligen kan hålla i längden att supa så hårt som de gör.
– Hur är det med framtiden?
– Vilken framtid? Vad fan är framtid egentligen, säger Könet och tittar på Negert som sitter bredvid och höjer den svenska punkmusiken som strömmar ut ur den svarta kassettspelaren så att det skorrar i högtalarna.

Vi sitter på ett par bänkar och det väller fram allt fler punkare till mötesplatsen. En del heilar när de hälsar. På skoj. Tydligen brukar de heila till varandra när de träffas. Alltid är det någon som stör sig på det.
– Kan man skämta om allt, frågar jag Niklas som precis heilat till Kivert. Kivert sitter bredvid och häller i sig mousserande smultronvin nyss inhandlat från systemet.
– Varför inte? Livet är ju ett skämt, svarar Niklas.

Ledmotivet från Benny Hill går igång igen, och Negert börjar kasta pinnar på Kivert som sitter och pratar med nån tjej.
– Han är så tacksam att ge sig på, anförtror sig Negert till mig, han vill så gärna vara med i vårt gäng att man kan göra vad man vill med honom.

– Reportert, skriker Lotta som börjar fyllna till, nu missade du det bästa ju! Könet fyllde på sin öl med piss och drack.

Negert slår slutligen sönder pinnen mot Kiverts huvud och Kivert börjar blöda. Folk skrattar. Könet är uppe och dansar till Eddie Meduzas ”Runka balle” och juckar mot Negert som inte är sen att hänga med. De springer runt och juckar mot varandra till gängets garv. Könet har nu druckit upp sin vinflaska han öppnade för ett ögonblick sedan och ställer sig framför bänkarna och pissar i den. Sedan tar han flaskhalsen till munnen och dricker sitt eget urin. Negert ser en joggare som han joggar efter ett tag samtidigt som han vrålar orangutangliknande läten. Sedan kommer han tillbaka och lägger sig på rygg. Utmattad.
– Jag behöver mer öl, säger han.

Varför dricka sitt eget piss, undrar jag när jag får en stund själv med Könet på den ena parkbänken.
Könet tittar bort mot hyreshusen som står staplade längre bort, bortom lekplatsen.
– Tja, man kan se det som ett partytrick. Varför inte? Folk blir ju glada av det. •

Postad: 9 augusti, 2011  |  Av: Robert Warrebäck   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: inga
Kommentarer

Comments are closed.

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.