Text: Katia Ostrowska & Julien Facchin
Bild: Julien Facchin
Postad: 17 augusti, 2011
Under: Artiklar
Ämnen: , ,
Kommentarer: 1

Annonser

Bildgalleri

Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
valentin-3

Wanna Be Startin’ Somethin’

Du kanske trodde att gatuartister var bittra, uttråkade av sig själva och bara ute efter cash? Då har du inte träffat Konstantin Valentin. Han ska nämligen bli något stort.

Det är tisdag eftermiddag. Växlande molnighet. Horder av semesterlediga shoppare marscherar mellan Nordstan och Kompassen i en aldrig sinande ström. Men mellan Body Shop och Arkaden har det bildats en flaskhals. Ett trettiotal människor har samlats i en halvcirkel och tittar på en kille som moonwalkar fram och tillbaka till Michael Jackson-musik framför en soptunna. Han är klädd i svart paljettjacka, dubbla nitskärp, glittriga benvärmare och den där sortens loafers med ett litet guldspänne som tuffa maffiabossar brukar ha i filmer. En svart hatt ligger uppochnervänd framför honom och en annan likadan är ordentligt nedtryckt över ögonen.

Plötsligt stannar musiken. Han lyfter upp hatten och man får se hans pliriga blick. Han pekar på två tjejer och gör en kom hit-rörelse med fingret. Tjejerna fnittrar. Musiken går igång igen, han tar sig i skrevet och fixerar tjejerna med blicken. De fnittrar ännu mer och tar kort med sina mobiler.

– Jag får jättemycket tjejer, säger Konstantin Valentin, som Göteborgs egen Michael Jackson egentligen heter. De brukar ringa mig mitt i natten och fråga om jag vill komma och festa. De vill festa som fan! Men jag vill inte. Jag måste fokusera på min dans.

Familjen Valentin kom till Sverige från Rumänien när Konstantin fortfarande var barn. När han var tolv år gammal såg han en video med Michael Jackson och sen dess har han varit fast.

– Jag började dansa med en kompis men han var inte så bra. Så jag visade honom hur jag dansade och han bara wow, är det på riktigt eller skojar du?

Konstantin har tränat på sin Michael Jackson-dans i fem år. I stort sett varje dag dansar han på olika platser i Göteborg, från elva på morgonen till åtta-nio på kvällen. När det är fint väder brukar han vara runt Brunnsparken men om det regnar håller han till inne i Nordstan. Under en dag tjänar han mellan 300 och 500 kronor. Men nuförtiden tränar han inte så mycket.

– Jag behöver inte träna mer. Jag kan Michael Jackson, jag kan breakdance, samba, cha-cha, beatbox, spela gitarr, sjunga. Jag är professionell. Jag har lärt mig allt själv, från tv. Jag kan dansa som en robot, jag kan allting.

Hur kändes det när Michael Jackson dog?
– Mitt hjärta dog. Det kändes så. Jag gråter fortfarande inuti men inte på riktigt. Mitt hjärta är krossat. Men så tänkte jag att nu är det min tur, nu ska jag bli Michael Jackson två, säger han och skrattar.

Under tiden vi sitter och pratar kommer en kille i hästsvans och joggingbyxor fram och frågar om han kan hyra Konstantin som underhållare på sin brors fest. De byter nummer.

– Jag kan bli någonting stort. Jag tror jag ska bli någonting stort. Jag har skitmycket chans. För jag gillar att dansa och jag dansar fint. Folk brukar komma fram och säga att jag är bättre än MJ. Jag dansar från hela mitt hjärta, säger Konstantin.

Tror du att Konstantin är bättre än vad Michael Jackson var?
Visa resultat

Loading ... Loading ...
Postad: 17 augusti, 2011  |  Av: Katia Ostrowska & Julien Facchin   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: 1
Kommentarer
admin | 19 augusti, 2011, 02:36

svaxx

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.