Text: Lucas F
Bild: Joel James
Postad: 13 juli, 2011
Under: Artiklar
Ämnen: ,
Kommentarer: inga

Annonser

Bildgalleri

Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
Illustration_Joel_James

Mer än bara kuk och fitta

När Sven-Erik Olsson var ung och kåt skrev han texter till porrfilmer. – Jag gillar ju ordlekar så det var inte så svårt egentligen. Vi hade en italiensk film om pirater som innehöll väldigt mycket analt, då fick den ju såklart heta “Sjörövarna”.

Efter lite luskande får vi tag i numret till Sven-Erik Olsson, alltså “han som skrivit det mesta” när det gäller porrfilmsbaksidor. Han svarar med utpräglad stockholmsdialekt när vi ringer. Till vår förvåning finns i andra änden ingen misstänksamhet, och framförallt inget “jag vill inte prata om det här”. Tvärtom, en mycket välartikulerad människa som gärna delar med sig av sina erfarenheter inom branschen.
– Det var faktiskt så att jag var anställd för att skriva om vanlig film, men så frågade chefen en dag om jag även ville skriva något för MAX’s. Jag tror inte att mitt intresse var större än någon annans men jag var ju ung och sådär, ung och kåt, haha. Det är klart att det kändes lite kul att skriva porr. Sen började jag köpa in alla filmer också. Jag hade inga moraliska dubier gentemot de filmer som gjordes då.

Går man efter bilderna? Skådisarna? Tittar man ens på filmen?
– Jaja herregud, det gjorde man. Jag tittade ju på allt också eftersom jag köpte in dem men det är väl lite annorlunda idag, en film med en storyline existerar ju inte längre, eller är i alla fall väldigt ovanligt. Nästan allt idag är Gonzo-filmer, det skall vara billigt att producera. Men på den här tiden när jag började, på mitten av 80-talet hade ju ALLA filmer en storyline, det fanns en handling och så var det i en herrans massa år framöver också. Så det var ju inga problem att hitta någonting att skriva om. Idag så existerar väl knappt copytexter vad gäller porr. Nu gäller det att visa så mycket bilder som möjligt.

Ok, men de som köper filmerna då? Går de efter skådespelarna och regissören som i en “vanlig” film?
– Det är nog en kombination av ett schysst omslag och en skådis som är känd, eller jävligt snygg. Jag ser faktiskt ingen större skillnad mot vanlig film där.

Blir man upphetsad av att hela tiden kolla porr?
– Porr är väldigt avtrubbande, det kan jag ju lugnt säga. Under de här åren så såg jag ungefär 15 000 filmer. Då menar jag inte från början till slut, jag snabbspolade mycket. Men siffran har jag räknat ut, det är ingen överdrift.

Hur lång tid tog det att skriva en text till en film?
– MAX’s-omslagen jag gjorde på 90-talet när jag själv ägde företaget lade jag ner väldigt mycket tid på. Det kanske man inte kan tro om porrfilmsomslag. Det var ju också så att om jag skulle kunna jobba med porr så kände jag att jag måste göra ett väldigt bra resultat vilket innebar att jag ville skriva väldigt roliga omslag. Om jag måste sitta och ta porr på 100 procent allvar skulle jag inte kunnat jobba med det så länge. Det var någon som berättade att Peter Wahlbeck stod på scen en gång och läste från mina omslagstexter. Det värmde enormt, det var riktigt kul att höra.

Texterna är ju jävligt roliga, vissa absurda, men när man visar dom för folk och dom ser att det är porr, så är det inte lika roligt längre. Då är det lite “fult” att tycka det är roligt.
– Ja, det är nog lite laddat. Jag tror inte att en rolig titel säljer en porrfilm men det var väl ett sätt att underhålla mig själv helt enkelt. Det finns ingen intellektuell utmaning för hjärnan att jobba med porr, jag är ett hängivet fan av Fassbinder, Forman och Bergman och har ju alltid varit en djupt filmälskande människa, framförallt tunga dramer, så att jobba med porr hela dagarna utan att använda min humor skulle jag inte ha stått ut med helt enkelt.

Kom du på titlarna snabbt i huvudet, eller satt du och jobbade fram dem?
– Ibland så kom det bara, men jag gillar ju ordlekar så det var inte så svårt egentligen. Det är väl som all copy, antingen så har man fallenhet för det eller så har man det inte. Ett exempel; vi hade en italiensk film om pirater som innehöll väldigt mycket analt, då fick den ju såklart heta “Sjörövarna”. Det är såna kopplingar man gör, och så mycket ordlekar förstås. En film som utspelade sig på ett fartyg med massa tjejer med stora tuttar fick ju heta “Tit-tanic”.

Nånstans på vägen så gick det från att vara riktiga texter till “10 munsprut i 18 analscener”
– Exakt, och hur kul är det? Idag skulle jag aldrig kunna jobba med porr, nu är det bara Gonzofilmer, och det är rätt ointressant. Nu är det kuk och fitta, punkt. Eller rättare sagt kuk och analsex, haha. •

Här följer några exempel:

MAXADE MELONER 4
”
WOW! Bryan Xin har letat upp de mest Maxsade Meloner du kan finna, igen! Läckra smala tjejer med enorma gungande behag. 100% äkta vara! Exotiskt styva bröstvårtor som står ut som fyrar på Östersjön! Att dessa brudar nog oftast sover på rygg kan man förstå…! En av anledningarna är den enorma bysten, den andra har nog mer med viljan att sära på benen att göra…”

PETERS PÅLE 11
”MÄN ÄR INTE KLOKA! Som bebisar kämpar vi järnet för att ta oss ut ur kvinnors underliv. Och sen ägnar vi resten av livet åt att komma in igen! Ja, inte med armar, ben, huvud och hela rasket men ändå… Hårdast kämpar Peter North. Men likt en taskig golfspelare hamnar han ofta i helt fel hål! Fast ett hål missar han aldrig. Spruten träffar rakt i truten. Hole in one… varenda gång. Aldrig en formsvacka!”

VÄNSTERTRASSEL
”Trodde du att det bara är män som är otrogna? Sure! Och gammelsmurfen är nekrofil! Men vad skulle du själv göra om du såg ut som en av dessa damer? Bara ligga och kladda på dig själv, eller dela med dig? Just det, din lilla rackare! VÄNSTERTRASSEL med Alain L´yle (porrens Robin Williams!) är något så ovanligt som en riktigt skojig porrkomedi, med ett helcrazy manus. Men skit i det! Brudarna är unga och fräscha och blir påskyfflade i avgasrören och får hysteriska laddningar i munnarna. Och det är ju skoj…”

NINJA GIRLS
“Chuck norris är en torris. Bruce Lee är helt förbi. Jackie Chan har ett miniorgan. Inga att räkna med när 70 – talets stora karatestjärna Katho Khan plötsligt mördas. Här kommer istället The ninja Girls. Hårdare än bambu! Råare än sushi! Och mer delikat än pandastek! Ninja Girls är årets porrparodi. Både B – film och P – film. Chopstick och slapstick! Fulingar och gulingar! Snéögon och brunögon! LET´S KICK SOME ASS!”

AGENT 006
“Roger Moore, Sean Connery, Pierce Brosnan… Pojkscouter! Möt istället Jane Blond. Den sexigaste och mest skjut-glada agent världen har skådat. I hennes jakt på Bond-lurken Dr. NO-body sparas det verkligen inte på krutet – eller sprutet! Låt dig inte luras av tidigare Bond-fångerier. Som menstruationsskildringen “Agent 006 med rätt att blöda”, transsexdramat “Cocktupussy” eller lesbiska fiaskot “Never say bäver again”. Nu har du läst denna asfåniga text. Se filmen istället!”

SJÖRÖVARNA
“VÄCK BARBAREN I DIG! Tänk dig en tid när spriten flödar, där slagsmålen raskt avlöser varandra, där kvinnor är villebråd och männen jägare som kan få vad de vill, med vapen i hand. Tensta år 2000? Nej, Karibien på 1600-talet. Rövarepokens storhetstid, då pirater kunde plundra ett helt land snabbare än vår egen regering. Filmen bygger på klassikern Skattkammarön, men innehåller desto fler analscener. Skitbra.”

Postad: 13 juli, 2011  |  Av: Lucas F   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: inga
Kommentarer

Comments are closed.

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.