Text: Lucas Facchin
Postad: 23 juni, 2011
Under: Artiklar
Ämnen:
Kommentarer: inga

Annonser

Bildgalleri

Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
Reggae-skivomslag-preview

Tre skojfriska skivomslag du aldrig sett

Roliga skivomslag är ju poppis på nätet dessa dagar, men det mesta man hittar på nätet gäller dansband eller obskyra kristna utgåvor. Tyvärr så verkar reggae och dancehall från 80, 90-tal vara underrepresenterat, något som vi kommer att ändra på. Tack till Dj Dainja för bilderna!

BOOM BYE BYE – Buju Banton
Buju Banton sitter tyvärr i fängelse nu, men det är en helt annan historia. Den här skivan har en ganska underlig utsida med tanke på det minst sagt våldsamma innehållet på vissa låtar (BOOM BYE BYE handlar om att man skall skjuta bögar). En snubbe iförd en jävlig ”overzized” skjorta står och ler sitt största smajl. Frågan är VARFÖR han är så himla glad? Bonus poäng för reggae-färgerna i BOOM BYE BYE texten och det snygga typsnittsvalet.

DOUBLE TROUBLE – Capleton & General Levy
Den här är snygg på riktigt. Capleton & General Levy delar skiva, och delar också omslag. General Levy kör en avslappnad sportig London stil medan Capleton kör på badboy-klassikern med skinnjacka utan något under, guldkedja, spliff, och en allmänt stukad uppsyn. Något som vi undrat genom åren hur Capletons byxor egentligen såg ut (eller stod han i kalsonger?), för om man kollar noga på skivan så ser man att hans byxor är ditmålade med tuschpenna.

FROM JA to UK MC CLASH  VOL. 3 – Poison Chang & Top Cat
Det här är tydligen någon ”Jamaica-England-connection-grej”. Poison Chang till vänster håller det äkta för Jamaicas räkning med en fantastisk halvgenomskinlig prickig skjorta, en snygg snefrilla och dom obligatoriska ringarna. Top Cat (som förövrigt ser ut som att han absolut inte vill vara med på bild) kör en hårdare stil med någon slags spiderman-skinnjacka, rooster (kommer ni ihåg?), och ett par jävigt cleana fold-up solglissor som är ett par solglasögon ÄVEN när man fällt upp solglasen!?! 1-0 till Jamaica.

Postad: 23 juni, 2011  |  Av: Lucas Facchin   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: inga
Kommentarer

Comments are closed.

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.