Text: Lucas Facchin
Postad: 2 juni, 2011
Under: Artiklar
Ämnen: ,
Kommentarer: inga

Annonser

Bildgalleri

Glöm inte att…

…ta på dig fracken innan du fräser.

Tyvärr finns det inga omröstningar för tillfället Tidigare omröstningar
Sirpa

Vem köper egentligen varg-tishor?

Ibland så vill man bara skriva ett reportage, eller göra en intervju med nån man tycker är kul eller intressant. Sirpa är en sådan person. Hon samlar bland annat på T-shirtar med vargmotiv, gillar "räviga material" och diggar Hisingen.

Ok,vad heter du och vad gör du?
– Jag heter Sara Näjerskog och kallas även Sirpa. Just nu pluggar jag litteraturvetenskap och jobbar som kostymassistent bland annat. Jag har jobbat på lite olika filmer och tv produktion. Privat sysslar jag t.ex. med att göra egna kläder till folk i musikvideos. Senast gjorde jag och Johanna kläder till ICON´s nya video.

Vi hörde att du hade en grej för t-shirts med vargmotiv, varför vargar?
– Jag är en samlare, på gott och ont, och när jag väl skaffat nått jag gillar så blir det fler. Sen hjälpte det väl mycket att jag jobbade på Emmaus. Sen är de ju helt fantastiska. Många av mina modeförebilder är folk man ser på vagnen ute på t.ex. Hisingen.

I typ skinnväst…
– Ja, skinnväst eller skinnpaj! De känns jävligt Sirpa! Det är lite fult, och lite snyggt. Men nu är det ju trendigt med vargar helt plötsligt.

Det känns som att människorna du beskriver har fastnat i 80-talet…
– De har stannat där, hittat det de gillar och sen kör de stenhårt på sin grej. Hisingen helt enkelt. Man ser så mycket skönt folk där, det är inga konstigheter att komma med en stor cowboyhatt, gympaskor i guld och en 90-tals adidas-prasseljacka. Man får se ut hur man vill där, folk är inte så jävla trendmedvetna. Det gör att kläder känns kul igen, lite med avslappnat.

Du nämnde för oss innan att du fick din första varg t-shirt när du var 11 år…
– Ja precis, av min pappa Conny, han hade köpt den på någon resa nånstans. Det är därför jag gillar alla de här tröjorna, det är kläder med historia. Som igår så hittade jag en jäkligt het jeansjacka med fransar, och det känns så härligt med kläder som har en själ, som har varit med lite, varit ute och dansat och röjt lite om du förstår vad jag menar?

Haha, Men valde du ut den här varg t-shirten när du var 11?
– Nej, alltså det var en present från min pappa. Min pappa är lite av en sån person som skulle kunnat ha en sån här t-shirt om han bodde på Hisingen. Han är en sån som köper fem skjortor och fem par jeans som han gillar och så kör han på dem. Nu köper han inga nya skjortor för att han är så förbannad på att det inte finns tryckknappar längre. Han kör bara på såna där jeansskjortor med marmor tryckknappar, instoppade i jeansen. Haha, det kanske är därför jag gillar det och får såna här känslor för dem.

Så din pappa heter Conny?
…Ja och min kusin heter Ronny, haha

Haha, perfekt. Har du på dig t-shirtsen ibland?
– Jaja, det är klart. Fast inte den här röda. Grejen är såhär; jag kan ha på mig dom i stan, men alltid när jag är på pub-quiz på Kville och har vargshirt på mig så blir det som att 40-åriga gubbar tror att jag faktiskt skulle kunna gå hem och ligga med dom. Folk ser ut så på Hisingen.

Undrar vem som köper dom från början, och vart?
– Jag tror folk köper dom på diverse torg, typ knallemarknad på Frölunda Torg. En ”knallemarknadsgubbegrej” helt enkelt. Såna här tröjor köper man tillsammans med en ”för fet för ett fuck” tröja typ.

Här blir det en diskussion om samlande rent generellt. Det kommer bl.a fram att Saras pappa Conny också var en samlare, men att han var tvungen att sluta när grannarna klagade på allt skräp och alla gamla bilvrak som låg utspridda på tomten…

Har du träffat någon annan som samlar på såna här tröjor?
– Alltså, nu känns det ju som att det är lite trendigt med sån här stil, vargar och såna saker…

Men du började när du var 11?
– Haha, precis. Fast egentligen så började väl samlandet ”på riktigt” när jag jobbade på Emmaus för tre år sen. Jag kunde inte motstå dem när jag stod där vid bandet och sorterade kläder. Då var det ju inte alls trendigt och de såldes inte så mycket. Folk var lite fegare i kläder, ironi kanske inte var lika ”inne”.


Jag känner nästan för att ha på mig en sån här nu, den här är ju så jävla nice! Bara ögonen i färg, matcha den med ett par gröna sneakers.

Hur stor är samlingen nu?
– Alltså, samlandet har minskat nu eftersom jag inte jobbar på Emmaus längre. Men det är väl dom här grejerna, 6-7 t-shirts i just den här kategorien. Sen så har jag ju andra kategorier, haha.

Har du en fascination för djurmotiv rent generellt?
– Nej, men däremot för päls och skinn. Lite räviga material är gött.

Oki doki, vilken trend skall man hata på 2010?
– Fuskskinn tycker jag inte om. Fuskskinn och bloggbrud är två trender som borde bort. Folk som anstränger sig för mycket.

Avslutningsvis, vad är det äckligaste du sett i en porrfilm?
– Det är nog inredningen skulle jag vilja säga.

Alla bilder i det här reportaget är tagna av Joel James, En formgivare, fotograf, dj, livsnjutare etc. Kolla in hans portfolio!

Postad: 2 juni, 2011  |  Av: Lucas Facchin   |  Under: Artiklar   |  Ämnen:   |  Kommentarer: inga
Kommentarer

Comments are closed.

Skriv kommentar
Fler Artiklar

GöteborgsOrginal
Älskade Göteborgsoriginal

Visst har Göteborg Glenn Hysén, Håkan Hellström och andra kändisar. Men vi har också en hel del mindre kända göteborgsoriginal. En del lokala, en del tragiska. Men alla har de gemensamt att de lämnat ett avtryck hos oss. Vi bad ett gäng... Fortsätt»

Mega Laser-Gubb-Tillbaka-som-ett-återfall
Tillbaka som ett återfall

Göteborg har många kompetenta rappare, men än så länge bara en legend. Gubb har överlevt kåken, konkurser, och enligt vissa, även döden. Vägen har varit lång, vägen har varit smal, men nu är han tillbaks som en käftsmäll och ser ljuset... Fortsätt»

Mega-Laser-Peter-Ahlborg
Peter Ahlborg, musiker, filmmakare och hemlös

Att slå sig fram i den kulturella svängen är som alla vet oerhört svårt. Om livet dessutom ständigt bjuder på motgångar så kan det få den starkaste person att tänka om. Men sedan finns det dem som aldrig slutar kämpa. En av dem är Peter... Fortsätt»

Mega-Laser-Botanikern
Botanikern

Hur ser vardagen ut för en gräsodlare? Vandrar han genom sina plantager och har en stab av soldater som skyddar grödorna? Eller är det kanske någon som är exakt som vem som helst? Vi tog ett snack med en hemmaodlare som med sina sexton års... Fortsätt»

Vad-blir-det-för-rap-2
Vad blir det för rap?

Vad som driver planeten framåt är experter, oavsett inriktning. Allt du vill veta och allt du inte visste du ville veta om ny och gammal hiphopmusik, det vet Petter, Sanna och Hugo bakom podcasten Vad blir det för rap? Fortsätt»

Johan-Wanloo
Johan Wanloo snackar hårdrock, Robocop och Atlantis

Han är en av landets flitigaste serietecknare. Tidningar som till exempel Kapten Stofil och Ernie har begåvats med hans serier vid sidan av egna album och illustrationsjobb. 2012 kan Johan Wanloo stoltsera med 25 år som serietecknare, vilket... Fortsätt»

Spännande...
Mördaren som kom in från kylan

Vår reporter Robert Warrebäck möter en man som delar med sig av en historia som tagen ur James Bond. När man finner sig vara en bricka i ett världspolitiskt spel med potentiellt dödlig utgång är det lätt att låta paranoian ta över ... Fortsätt»

Strippklubb-i-Egypten
På strippklubb i Egypten

Vår reporter Don Soja rapporterar från Egypten. I Hurghada träffar han en ”Bad muslim” som berättar om varför vissa kvinnor måste strippa. Över till Egypten. Fortsätt»

Mänskligt avskrap
Mänskligt avskrap – Nio porträtt från GBG

Konstnären EKTA har illustrerat för böcker, tidningar och så vidare. Då har han nästan alltid haft en text att utgå ifrån. Med projektet ”Mänskligt avskrap” ville han vända på ordningen. Han målade nio portätt som författaren och... Fortsätt»

All content is Copyright © 2011 - Mega Laser™ Magazine, all rights reserved.